Inilah jadinya apabila Mak Tak Bagi Lelaki Bangla Ni Kahwin Dengan Anaknya, Lihat Apa Lelaki Bangla Ni Dah Buat !
JOHOR BAHRU - "Minta bantuan orang ramai, anak saudara saya lari dari rumah sejak semalam bersama seorang lelaki Bangladesh. Jika ternampak beliau, sila hubungi saya 017-6334961." Demikian rintihan seorang ibu saudara gadis berkenaan.

Bapanya, Noorhan Adam, 40, hanya mengetahui tentang kehilangan anak daranya, Nur Atikah Noorhan, 19, setelah dimaklumkan oleh adik iparnya.

Adik ipar menghubungi saya pada jam 11.30 pagi pada 25 January 2016 tentang kehilangan anak gadis yang dipercayai telah lari dari rumah di Felda Ulu Tebrau, Tiram, Johor, mengikut rakan lelakinya, Arif atau Daus Hosin, warganegara Bangladesh.

Mereka dipercayai telah lari ke Thailand. Saya cuba menghubungi nombor telefon anak saya tetapi gagal. Saya juga cuba mencarinya di sekitar kawasan rumah juga gagal, Katanya.

Menurut Noorhan, lelaki Bangladesh itu pernah datang ke rumahnya dan menyampaikan hasrat untuk berkahwin dengan Nur Atikah, bagaimanapun Noorhan tidak bersetuju.

Saya syak anak saya telah lari bersama lelaki itu ke Thailand untuk berkahwin, sehingga kini anak saya belum pulang ke rumah dan tidak dapat dikesan. Katanya.

Justeru, Noorhan meminta bantuan pihak berkuasa mengesan dan menyekat anaknya daripada menyeberangi sempadan negara.

Jadikan iktibar apa yang berlaku. Semoga bermanfaat.

No comments

Powered by Blogger.